Op vakantie met grote groepen: dit moet je weten

Groepen

Reizen met veel mensen is hartstikke gezellig maar ook een uitdaging: je hebt zoveel meningen en gevoelens om rekening mee te houden. Vakantie met groepen is niet hetzelfde als met alleen je eigen gezin of je eigen partner. Om er toch een groot plezier van te maken gebruik je deze tips voor je een bestemming kiest.

Groepen

Wat wil je niet?

Allereerst is het heel moeilijk om voor iedereen in de grote groep een perfecte vakantie te vinden. Iedereen heeft andere voorkeuren en je gaat nooit de hele groep optimaal tevreden maken. Wat je natuurlijk wel kunt doen, is rekening houden met wat mensen absoluut niet willen. Je kunt dus het beste vragen aan iedereen in de groep: wat wil je in ieder geval helemaal niet doen of zien? Waar wil je absoluut niet verblijven? Zo kun je in ieder geval voorkomen dat mensen een plek moeten bezoeken tegen hun zin in. Als je bijvoorbeeld een vriend hebt met een erg slechte rug dan is wildkamperen wellicht geen goed idee. 

Groepen

Zorg voor diversiteit aan activiteiten

Sommige mensen zijn dol op stedentrips, anderen zien liever natuur. Het is daarom het beste om een accommodatie en locatie te kiezen waar beide samenkomen. Een stedentrip is niet leuk voor een natuurliefhebber, en wildkamperen is niet leuk voor iemand die cultuur wil snuiven. Zoek bijvoorbeeld een mooie plek langs de rand van een stad, dicht bij de natuur.